Adite logo

Mobiloperatører for bedrift 2022 - hvordan velge riktig?

Selv om det er «to og et halvt» mobilnett i Norge, så er det langt flere leverandører som tilbyr tjenester innen telekom. Så hva er riktig for din bedrift?

De største aktørene i Norge per 2022 er:

Telenor - som fortsetter å vokse i bedriftsmarkedet og er klart og tydelig storebror med omtrent 70% markedsandel.

Telia - som siden 1993 har tatt opp kampen mot Telenor med eget mobilnett, som første privateide mobiloperatør i Norge.

Norske operatører benytter seg enten av Telia eller Telenor sitt nett, og sikter seg inn på ulike markedsandeler i et marked med en total omsetning på 20,4 milliarder kroner.

Noen av leverandørene er velkjente aktører med stor markedsandel, andre er mindre utfordrere. For norske bedrifter er det nærmest umulig å holde oversikt over hva som finnes i markedet, og ikke minst om leverandøren de har og vurderer er riktig for sin bedrift.

Hvilken leverandør eller operatør er riktig for din bedrift?

Det kan være vanskelig å vite hvor god dagens avtale egentlig er, og hvilke muligheter bedriften egentlig har. Er det er potensiale for besparelser ved et bytte, eller kan dere tjene på en reforhandling der dere er? Hvilke løsninger finnes der ute, og hva er riktig for din bedrift?

De ulike leverandørene skiller seg fra hverandre på blant annet:

Mange foretrekker Telenor sitt mobilnett og har brukt det i alle år. Hva som avgjør om mobilnettet oppleves som bra eller dårlig er stort sett hvor du bor og oppholder deg. Mobilnettet til Telia er på ingen måte dårligere, selv om det er en nyere aktør.

Ønsker du tilgang på oppdatert markedsinnsikt? Ta kontakt

Vi forstår veldig godt hvor frustrerende det kan være å legge ned mye arbeid i et ikke-strategisk innkjøp. Derfor gjør Adite all jobben, inkludert å finne det riktige abonnementet midt i en måned, slik at dere kan fokusere på deres kjernevirksomhet og i tillegg å kutte kostnader på telekom. Bli kontaktet og få en kostnadsfri og uforpliktende analyse av deres avtale.

Les vårt innlegg om hva du bør tenke på før du går til innkjøp av telekom her.

Oppdatert 22.09.2022

Kontakt oss